De la sală la shaorma

Ce alegem să mâncăm în fiecare zi are un impact major în sănătatea și starea noastră de bine.
Cu puțină atenție, oricine poate să facă alegeri în avantajul lor.

Include alimentația corectă și sănătoasă în stilul tău de viață, nu ceva întâmplător.
Sună complicat, nu? De fapt e chiar foarte la îndemână dacă respectăm câteva reguli generale:

1. Mănâncă de minim 3 ori pe zi
La mic dejun - ceva simplu - fă-ți un sandviș, o felie de pâine prăjită cu unt și putina dulceață, un ou fiert “e de aur” dimineață.
Adaugă și un ceai și te vei simți răsfățat că un rege.
La prânz, mănâncă orice ai în preajma, chiar și o șaorma. Seara vei fi sătul și dacă îți prepari o salat din 1 roșie, 1 castravete, 1 ardei și 150 g de brânză slabă și o asezonezi cu putin ulei, deja ai avut o zi mai sănătoasă decât mulți alții.

2. Mănâncă atunci când ți-e foame
Când ți-e foame, mănâncă și nu aștepta să-ți fie foarte foame. Dacă ajungi să-ți fie foame de lup, vei mânca exact cât un lup.

3. Când te-ai săturat, oprește-te
Nu te opri nici înainte să te saturi, nici nu mânca peste semnalul corpului că e îndeajuns. Gândește-te cum te vei simți la 1 oră după ce ai terminat de mâncat. Când ți se va face foame din nou, mănâncă.

4. Snack-uri între mese
Idealul e de 5 mese pe zi dar cine mai are timp și de gustări, nu? Ține la îndemână o pungă de alune, nuci sau un amestec cu fistic și migdale și când ți-e poftă de junk food, încearcă un pumn de alune, doar să vezi ce se întâmplă. Bine, bine, dar câte alune să mănânc, nu?! Când vrei să diversifici, ia un fruct: un măr, o banană, o portocală.

5. Hidratează-te
Câte sticle de jumătate de litru ai aruncat săptămâna asta? Cum era dacă pastrai una la îndemână plină cu apă? Sigur ai auzit că în fiecare zi ar trebui să bem 2 l de apă. E mult mai simplu să reușeșți dacă ai “sticlă ta” mereu la îndemână, mereu plină.

E complicat? Nu. E efort? Da. Durează până îți intri în ritm, dar după două săptămâni îți va părea rău ca nu ai început anul trecut.. :) Fă-ți o obișnuință din a include 45 de minute de mișcare intensă de două ori pe săptămână și e bine. Foarte bine.

 

VEZI PROGRAME COMPLETE DE NUTRIȚIE

 

Rock your body!

VEZI PROGRAM ANTRENAMENT